Remdesivir ile başarılı FIP tedavisi
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

"Remdesivir ile başarılı FIP tedavisi:
Yakın zamanda veteriner kliniğimizde karşılaştığımız zorlu bir vakayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. 4 yaşında bir erkek kedi, bize antibiyotiklere yanıt vermeyen bir FUO, karın şişliği ve zor nefes alma ile başvurdu. Ultrason ile muayenede plevral ve peritoneal efüzyon keşfettik. Abdominosentez yapıldı ve beyaz fibrin benekleri ile saman renginde ve viskoz sıvı ortaya çıktı. Sıvının analizi, 1.035'lik bir özgül ağırlık ve 7 mg/dl'lik bir toplam protein ve 4000/ml'lik düşük bir hücre içeriğine sahip çekirdekli hücreler gösterdi. Rivalta testi yapıldı ve sonuçlar pozitif çıktı, denizanası benzeri oluşumlara işaret ediyor. Kan testleri, Feline Infectious Peritonitis'in (FIP) göstergesi olan >12g/dl'lik yüksek bir toplam protein ve 0,3'lük bir A/G oranı gösterdi.
  Bu bulgulara dayanarak FIP'den şüphelenildi ve tedavi planının maliyeti sahibi ile tartışıldıktan sonra Remdesivir tedavisi 10-12 mg/kg intravenöz olarak 7 gün, ardından subkutan olarak toplam 84 gün süreyle başlandı. Remdesivir, koronavirüsler de dahil olmak üzere RNA virüslerinin replikasyonunu inhibe ederek çalışan geniş spektrumlu bir antiviral ilaçtır. İnsanlarda Ebola virüsü hastalığını ve COVID-19'u tedavi etmek için kullanılmıştır ve FIP'li kedilerde de incelenmiştir, ancak etkinliği hastalığın evresine göre değişmektedir. kedi'ın vakasında efüzyonlar hızla arttı ve ilk beş gün terapötik parasentez yapmak zorunda kaldık. Bundan sonra, efüzyonlar artık yok olana kadar azaldı ve kedi yavaş yavaş iyileşmeye başladı.
 
Teşhis konulduktan sonra kedinin bir yıldan fazla bir süredir geliştiğini ve hala iyi durumda olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyoruz."
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 
 
 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 294
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 27 / 2 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی